Radio ZRO

Enkele buien en veel wind

Vandaag, zaterdag 25 maart, krijgen we een afwisseling van opklaringen en bewolkte periodes. Vooral na de middag is er kans op enkele buien waarvan een pittig exemplaar zelfs kan gepaard gaan met onweer en korrelhagel. De zuidwestelijke wind gaat aanwakkeren naar vrij krachtig en soms krachtig tijdens buien. Hierbij worden, tijdelijk vanaf het middaguur, rukwinden tot 80 km/uur mogelijk. De temperatuur stijgt naar 12 graden en normaal hebben we vandaag recht op 11,6 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 3,3 graden overdag 16 graden en bleef het droog.

Komende nacht blijft het tot in het tweede deel van de nacht droog. Naar de ochtend toe gaat het echter terug beginnen regenen. Door de vele bewolking zal de temperatuur slechts dalen naar 8 graden en de wind blijft matig waaien uit het zuidwesten. Komende nacht stappen we terug over van het winteruur (Greenwichtijd +1) naar het zomeruur (Greenwichtijd + 2) en moeten we de klok een uur vooruit zetten. Beide systemen hebben voor- en nadelen.

Zondag gaat het langdurig regenen en moeten we met 7 graden tevreden zijn. De wind wordt matig en ruimt van het zuidwesten uit over het westen om te eindigen in het noorden.

Maandag en dinsdag wordt de lucht rechtstreeks aangevoerd uit de poolstreken. Er gaan een aantal buien vallen met af en toe een winters trekje. Wordt het maandag 6 graden dan stijgt de temperatuur dinsdag naar 8 graden. In de nacht van maandag op dinsdag kan het licht gaan vriezen.

Van woensdag tot en met volgend weekend mogen we ons alle dagen aan regen verwachten. De kans op wat zon is het grootst op donderdag en vrijdag. Er wordt terug zachte lucht aangevoerd. Wordt het woensdag al 15 graden dan is de kans groot dat we op donderdag en vrijdag mogen genieten van 17 graden. In het weekend valt de temperatuur dan terug naar 14 graden.

Daarna volgt tot en met zaterdag 08 april een minder wisselvallige periode waarin zon en wolken de koek eerlijk gaan delen. De temperatuur gaat rond het langjarig gemiddelde schommelen.

Maar er een mooie zaterdag van en houdt rekening met de veiligheid van de propere pioniers die vandaag aan de westkant van het kanaal een opruimactie van zwerfvuil van houden.

Categorieën

Archieven