Radio ZRO

Buien en veel wind

Vandaag, donderdag 23 maart, staat in het teken van soms intense buien. Tussen de buien door zijn er soms opklaringen al gaat de zware bewolking toch overheersen. De temperatuur loopt op naar een zeer zachte 14 graden en dat is een stuk hoger dan de 11,7 graden waarop we vandaag normaal recht hebben. De zuidwestelijke wind gaat een ganse dag matig tot vrij krachtig waaien. Hierbij worden rukwinden tot 60 km/uur mogelijk.

Vorig jaar werd het na een nacht van 1,8 graden overdag 18,8 graden en bleef het droog.

Komende nacht trekt er een zeer intense regenzone over die ons al voor het opkomen van de zon zal verlaten hebben. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind daalt de temperatuur naar 9 graden.

Vrijdag start met brede opklaringen doch in de loop van de dag gaan er zich soms zeer intense buien ontwikkelen. Hierbij is er kans onweer met hagel en zware windstoten. Met 13 graden blijft het zeer zacht.

Zaterdag gaan er talrijke buien vallen, waarbij een klap onweer niet uitgesloten is. Een krachtige westelijke wind laat geen hogere temperatuur meer toe dan 11 graden.

Zondag wordt dan een verregende dag met veel wind uit het westen. We gaan met moeite 8 graden halen en wordt het dus een dag om snel te vergeten.

Maandag tot en met volgende week woensdag komen we onder invloed van polaire lucht en kunnen de buien een winters trekje krijgen. De temperatuur van 6 graden op maandag stijgt naar 8 graden op woensdag.

Daarna volgt tot en met donderdag 06 april een wisselvallige periode waarin we op meeste dagen wat regen te verwerken krijgen. De kans op temperaturen onder het langjarig gemiddelde wordt een stuk groter dan op lentetemperaturen.

De lente laat zich dus volgens de laatste weerkaarten op zich wachten.

Een aangename donderdag gewenst.

Categorieën

Archieven