Radio ZRO

Regen in de voormiddag

weerman Guido

Vandaag, zaterdag 25 mei, gaat het nog enige uren flink regenen. Echter, voor het middaguur zal de regen onze regio verlaten en wordt het droog. In de loop van de namiddag verschijnen er enkele opklaringen. De temperatuur loopt vandaag op naar 18 graden en normaal hebben we vandaag recht op 19,7 graden. De wind weet vandaag niet te kiezen uit welke richting hij gaat waaien.

Vorig jaar werd het na een nacht van 6,7 graden overdag 18,8 graden en bleef het droog.

Komende nacht zijn er brede opklaringen waarin zich nevel en mist kan vormen. De temperatuur daalt, bij weinig wind, naar 12 graden.

Start zondag nog met opklaringen dan neemt de bewolking in de loop van de voormiddag toe. In de voormiddag kan er al een buitje vallen doch het zware geschut van hevige, al dan niet onweerachtige buien, is voor de namiddag gereserveerd. Hierbij kan er terug veel neerslag vallen. De temperatuur stijgt naar 20 graden bij een zwakke wind ruimend van zuidoost naar zuidwest.

De ganse volgende week gaat wisselvallig verlopen. De minste buien gaan maandag en dinsdag vallen. Daarna hebben we flink prijs tot en met vrijdag met talrijke buien, mogelijks met onweer. De temperatuur schommelt de ganse weer rond 18 graden.

Volgend weekend gaat dan licht wisselvallig verlopen met een afnemende kans op buien. De temperatuur klimt dan moeizaam naar 19 graden.

Tot en met zaterdag 08 juni gaan de hemelsluizen langzaam op slot en krijgt de zon de overhand. De temperatuur gaat stijgen van 20 graden naar 22 graden op het einde van de periode. De kans dat het weer nog warmer gaat worden is terug op de weerkaarten terug te vinden.

Een knusse zaterdag gewenst.

Categorieën

Archieven