Radio ZRO

Buien en veel regen komende nacht;

weerman Guido

Vandaag, dinsdag 21 mei, wordt een zwaar bewolkte dag waarin de zon ver te zoeken is. In de loop van de dag gaan er buien vallen die, zeker in de namiddag, vergezeld kunnen gaan van  onweer. Het onweer kan gepaard gaan met veel regen, hagel en zware windstoten. Voorlopig ziet het er naar uit dat de zwaarste onweders ons bespaard gaan blijven en zich meer gaan richten op de oostelijke helft van het land. Bij een zwakke en veranderlijke wind loopt de temperatuur op naar 19 graden en normaal hebben we vandaag recht op 18,9 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 11,5 graden overdag 20 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat het een ganse nacht stevig regenen en is er zeker voor middernacht nog kans op onweer. De temperatuur daalt naar 13 graden bij een zwakke tot matige zuidwestelijke wind.

Woensdag verlaat de nog matige regen ons naar het westen en volgen er opklaringen. Deze worden afgewisseld met stapelwolken waaruit nog buien gaan vallen die echter minder intensief worden. Met 19 graden blijft de temperatuur op normaal niveau.

Donderdag tot en met zaterdag wordt het wisselend bewolkt met een grote kans op soms hevige onweerachtige buien. De temperatuur blijft met gemiddeld 18 graden vrij bescheiden.

Zondag wordt dan de beste dag van het weekend met vrij veel zon en slecht een enkel licht buitje. Met 20 graden wordt het aangenaam warm.

Daarna volgt tot en met dinsdag 04 juni een licht wisselvallige periode met dikwijls kans op wat lichte neerslag. De temperatuur zou het echter met gemiddeld 22 graden zeer goed gaan doen.

Hopelijk blijven we vandaag gespaard van hevig onweer en ondervindt niemand van ons schade door de vele regen.

Een aangename dinsdag gewenst.

Categorieën

Archieven