Radio ZRO

Buien met kans op onweer

weerman Guido

Vandaag, maandag 20 mei of tweede Pinksteren, start bewolkt. In de loop van de voormiddag gaan er enkele lichte buitjes vallen. Daarna wordt het wisselend bewolkt en komt de zon er meer aan te pas. Het weer wordt dan echter al snel zeer onstabiel en de kans wordt groot dat er onweerachtige buien gaan vallen. Mits het geluk van de afgelopen dagen zien we de zwaardere buien links en rechts van ons voorbij trekken. De temperatuur loopt op naar 21 graden en normaal hebben we vandaag slechts recht op 18,7 graden. De noordelijke wind wordt zwak tot matig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 9,8 graden overdag 20,6 graden en bleef het droog.

Komende nacht verdwijnen voor middernacht de laatste onweerachtige buien en kan er zich in het tweede deel van de nacht lage bewolking en dichte mist vormen. De temperatuur zakt bij weinig wind naar 11 graden.

Dinsdag wordt het, na het verdwijnen van de mist en lage bewolking, wisselend bewolkt. In de loop van de namiddag gaan er fikse regen- en onweersbuien ontstaan. Naar zonsondergang toe kunnen de onweders flink uit de hoek komen met kans op veel regen op korte tijd, hagel en zware windstoten. De temperatuur loopt op naar 22 graden.

In de nacht naar woensdag toe en woensdag zelf trekt een groot regen- en onweersgebied traag over onze regio. Hierbij kan er heel veel regen vallen. In de loop van de dag zal dit gebied onze regio naar het westen toe verlaten en wordt het wisselend bewolkt met nog steeds kans op onweerachtige buien. De temperatuur houdt het voor bekeken bij 18 graden.

Ook donderdag en vrijdag gaan er in de loop van de dag onweerachtige buien vallen en moeten we met 18 graden tevreden zijn.

Vanaf het weekend echter knapt het weer vrij snel op en mogen we ons tot en met maandag 03 juni aan beter weer verwachten. Het wordt over het algemeen wisselend bewolkt en de zon gaat soms uitbundig schijnen. Helemaal droog echter gaan we het niet houden bij een naar gemiddeld 22 graden oplopende temperatuur.

Niettegenstaande het wisselvallig karakter van het weer vandaag een gezellige maandag gewenst.

Categorieën

Archieven