Radio ZRO

Grijze start met opklaringen in de namiddag

Vandaag, woensdag 22 mei, start grijs met veel lage bewolking. In de loop van de voormiddag tracht de zon gaten te branden in dit wolkendeken. In de namiddag slaagt de zon in haar opzet en krijgen we mooie opklaringen. Het wordt een droge dag waarin de temperatuur langzaam oploopt naar 19 graden en normaal hebben we vandaag recht op 18,6 graden. De wind gaat een ganse dag matig waaien uit zuidwestelijke richting.

Vorig jaar werd het na een nacht van 11,5 graden overdag 18 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat zich terug lage bewolking en enkele mistbanken vormen bij een zwakke zuidwestelijke wind. De temperatuur daalt naar 11 graden.

Donderdag start met veel lage bewolking die al snel zal overgaan in mooie opklaringen. In de loop van de dag gaan er stapelwolken opborrelen die kunnen uitgroeien tot een bui. Naar de avond toe verdwijnen de buien. De temperatuur klimt naar 20 graden.

Start vrijdag nog vrij zonnig dan trekt er in de namiddag een felle buienzone over mogelijks vergezeld van onweer. De temperatuur laat ons dan met 18 graden iet of wat in de steek.

Het weekend houden we niet volledig droog. Zon en wolkenvelden gaan elkaar aflossen en iedere dag is er kans op een bui. De temperatuur echter gaat het met gemiddeld 20 graden goed doen.

Daarna volgt tot en met woensdag 05 juni vrij wisselvallig weer. Op de meeste dagen is er kans op een bui, al zal de zon toch dikwijls het hoogste woord voeren. De temperatuur gaat rond een aangename 22 graden schommelen. Naar het einde van de periode stijgt de kans op droog maar veel warmer weer. Hopelijk wordt dit de volgende dagen bevestigd.

Een rustige woensdag gewenst.

Categorieën

Archieven