Radio ZRO

Buien en veel wind

Vandaag, donderdag 17 november, staat in het teken van veel wind en buien. De meeste buien gaan deze voormiddag vallen al zullen we het ook na de middag niet volledig droog houden. Tussen de buien door wordt het aandeel van de zon groter in de loop van de dag. De temperatuur loopt op naar 12 graden en normaal hebben  we vandaag slechts op 8,7 graden. De zuidwestelijke wind is in de voormiddag krachtig met rukwinden tot 70 km/uur en zal in de loop van de namiddag langzaam in kracht afnemen.

Vorig jaar werd het na een nacht van 6,3 graden overdag 12,4 graden en bleef het droog.

Komende nacht verdwijnen de buien tijdelijk en worden de opklaringen breed. De wind gaat matig uit het zuidwesten waaien en de temperatuur zakt naar 8 graden.

Vrijdag leeft de buiigheid terug op om in de namiddag langzaam af te nemen. Bij een nog steeds goed voelbare zuidelijke wind wordt het met 11 graden minder zacht.

Zaterdag bevindt de grens tussen zeer koude lucht boven Nederland en zachte lucht boven België zich op boven onze streek. Hierbij kan het tijdelijk wat gaan regenen. De temperatuur loopt op naar 8 graden maar alles al afhangen waar de scheidingsgrens tussen beide luchtsoorten zich exact zal bevinden. Dit geldt tevens ook voor de nacht naar zondag toe en het is niet uitgesloten dat het tot nachtvorst kan komen.

Zondag wordt de koude lucht terug naar het noorden verdreven en krijgen we een actieve regenzone te verwerken. De vrij krachtige zuidwestelijke wind ruimt naar het westen en laat geen hogere temperatuur dan 8 graden toe.

Daarna volgt tot en met donderdag 01 december een wisselvallige periode met op de meeste dagen regen of buien. De temperatuur zakt onder de 10 graden doch de kans op nachtvorst wordt eerder klein door de overwegend vele bewolking.

Een veilige donderdag gewenst.

Categorieën

Archieven