Radio ZRO

Buien gevolgd door opklaringen

Vandaag, maandag 27 maart, gaan er in de voormiddag nog een paar buien vallen waarvan sommige met een winters trekje. Vanaf ongeveer het middaguur verdwijnen de buien en maken de wolken meer en meer plaats voor de zon. Bij een matige noordwestelijke wind loopt de temperatuur op naar 8 graden en normaal hebben we vandaag recht op 11,7 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 6,5 graden overdag 16,2 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat onbewolkt verlopen en daalt de temperatuur tot net onder het vriespunt. De noordwestelijke wind wordt zwak en krimpt naar zuidelijke richtingen.

Dinsdag kent een koude start met veel zon. In de loop van de dag neemt de hoge bewolking langzaam toe. Laat in de namiddag komt er dikkere bewolking opzetten doch het blijft overwegend droog. De temperatuur loopt op naar 8 graden bij een naar matig toenemende zuidwestelijke wind.

Woensdag gaat het met de regen nog meevallen en mag de zon nog haar deel opeisen in de voormiddag. Positieve noot wordt de temperatuur die oploopt naar 15 graden.

Van donderdag tot en met zondag volgt dan een periode met dagelijks regen of buien. De wind komt uit het zuidwesten tot het westen en kan soms stevig uit de hoek komen. De temperatuur van 15 op donderdag en vrijdag valt dan terug naar 12 tijdens het weekend.

Daarna volgt tot en met maandag 10 april een periode waarin droge dagen en dagen met neerslag elkaar in evenwicht gaan houden. De temperatuur gaat rond de normale waarde voor de tijd van het jaar schommelen. Dus geen laat winter maar ook geen echte lente.

Een rustige maandag gewenst.

Categorieën

Archieven