Radio ZRO

Enkele uren regen

weerman Guido

Vandaag, vrijdag 5 juli, begint de dag met veel bewolking en zal het in de loop van de ochtend beginnen regenen. De regen houdt aan tot laat in de middag, waarna het droog wordt met enkele timide opklaringen. De temperatuur klimt geleidelijk naar 19 graden, wat lager is dan de normale 22,9 graden voor vandaag. De zuidwestenwind blijft de hele dag matig.

Vorig jaar, na een nacht van 12,9 graden, bereikte de temperatuur overdag 21 graden en viel er 6,9 mm regen.

De komende nacht verdwijnen de opklaringen en wordt het bewolkt met een dalende temperatuur naar 15 graden. De wind draait naar het zuiden en wordt zwak. Tegen zonsopgang ruimt de wind naar het zuidwesten en neemt toe tot matig of vrij krachtig.

Zaterdag belooft een zeer winderige dag te worden met een vrij krachtige tot krachtige zuidwestelijke wind, mogelijk met rukwinden tot 65 km/u. In de vroege ochtend passeert er snel een smalle regenzone van west naar oost over onze regio, gevolgd door breder wordende opklaringen. De temperatuur blijft steken op slechts 19 graden.

Zondag en maandag worden wisselend bewolkt met enkele buien op zondagochtend, terwijl de buien op maandag meer in de middag worden verwacht. Op beide dagen stijgt de temperatuur naar 20 graden.

Van dinsdag tot en met donderdag wordt het tijdelijk wat warmer met een gemiddelde van 23 graden. Elke dag worden stevige buien verwacht, met op woensdag een grote kans op onweer.

Vanaf volgende week vrijdag begint een licht wisselvallige periode die duurt tot en met vrijdag 29 juli. Bijna elke dag is er kans op een bui, maar de zon zal zich ook regelmatig laten zien. De temperatuur begint gemiddeld bij 21 graden en loopt daarna op naar gemiddeld 23 graden, wat normaal is voor half juli. Echt stabiel, zonnig en droog zomerweer staat niet op de weersvoorspellingen.

Een aangename vrijdag gewenst.

Categorieën

Archieven