Radio ZRO

Buien in de namiddag

Vandaag, zondag 11 februari, zullen de vele carnavalsoptochten spijtig genoeg niet droog kunnen verlopen. Het wordt soms zwaar bewolkt waarbij de voormiddag zo goed als droog zal verlopen. In de loop van de namiddag trekken er meerdere buien van west naar oost over onze streek. Bij een matige westelijke wind loopt de temperatuur op naar een zachte 10 graden en normaal hebben we vandaag recht op 7,2 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 4,9 graden overdag 8,8 graden en bleef het droog.

Komende nacht valt er nog een enkele bui en daalt de temperatuur naar 6 graden. Er staat een matige wind tussen zuidwest en west.

Maandag wordt een vriendelijker dag. In de voormiddag zijn er enkele opklaringen mogelijk. In de vroege namiddag is er kans op een enkele bui waarna het zo goed als droog wordt. We halen 9 graden bij een matige wind die niet weet te kiezen tussen zuidwest en west.

Dinsdag gaat wisselend bewolkt verlopen. Na zonsondergang en in de nacht naar woensdag volgt dan een volgende regenzone. Met 10 graden blijft het aan de zachte kant.

Woensdag tot en met vrijdag gaan we wederom in uiterst zachte lucht vertoeven. Dit wordt dan meteen afgestraft met regen of buien. Gemiddeld loopt de temperatuur op naar 11 à 12 graden met een uitschieter naar 15 graden op donderdag.

Zaterdag en zondag gaan wisselend bewolkt verlopen met een groter wordend aandeel van de zon op zondag. Zaterdag is er nog kans op enkel buitje. De wind ruimt op zondag naar het noordwesten.

Daarna volgt tot en met zondag 25 februari een periode waarin de droge dagen gaan overheersen. De zon komt er meer en meer aan te pas en de temperatuur gaat zich handhaven rond het klimatologisch gemiddelde van 8 graden.

De kans op veel kouder weer is bijna verwaarloosbaar.

Een gezellige zondag gewenst en geniet van mooie carnavalsoptochten.

Categorieën

Archieven