Radio ZRO

Regen na de middag

Vandaag, zaterdag 10 februari, gaat grijs verlopen. Blijft het in de voormiddag nog droog dan gaan de hemelsluizen terug open in de loop van de late namiddag. De temperatuur loopt op naar 12 graden en normaal hebben we vandaag slechts recht op 7,2 graden. De oostelijke wind is matig en kiest in de regen voor het zuidwesten en wordt matig tot vrij krachtig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 0,4 graden overdag 8,6 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat de regen over in motregen die zal aanhouden tot bij zonsopgang. De temperatuur zakt naar 7 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind.

Zondag start nog met wat lichte motregen vooraleer er enkele opklaringen tevoorschijn komen in de voormiddag. Al snel echter komen er buien opzetten van uit het westen. De temperatuur wordt met 10 graden iets minder zacht. De zuidwestelijke wind ruimt naar het noordwesten en blijft vrij krachtig waaien.

Maandag krijgen we een aantal buien over ons heen doch zal de zon tussen de buien door komen piepen. Met 9 graden wordt nog iets frisser bij een matige zuidwestelijke wind.

Dinsdag zijn er eerst brede zonnige periodes die echter in de namiddag gaan vervangen worden door zware bewolking. Uiteindelijk volgt er dan terug regen. De temperatuur blijft steken op 9 graden.

Woensdag tot en vrijdag krijgen alle dagen regen of buien te verwerken. De aangevoerde lucht wordt superzacht en de temperatuur loopt woensdag en donderdag op naar 14 graden. Vrijdag wordt dan met 12 graden minder zacht.

Daarna geraken de weercomputers echt in de war en spuwen bijna elke opeenvolgende run volledig tegengestelde prognoses uit. Het staat echter vast dat het minder wisselvallig zal worden. De temperatuurspreiding wordt echter zo groot dat het onmogelijk wordt om er een zinnig woord over uit te brengen. Het varieert van gemiddeld 7 graden naar lenteachtige temperaturen van 15 graden. Deze periode van onzekerheid houdt aan tot en met zaterdag 24 februari.

Een knusse en warme zaterdag gewenst.

Categorieën

Archieven