Radio ZRO

Buien in de namiddag

weerman Guido

Vandaag, zondag 7 juli, begon met brede opklaringen. Gedurende de ochtend moet de zon echter steeds meer wolken toelaten. Na de middag werden de wolken dik genoeg om een aantal stevige buien te veroorzaken, waarbij onweer mogelijk is. De temperatuur stijgt naar 18 graden, wat lager is dan de normale 22,2 graden voor deze tijd van het jaar. De zuidwestenwind is matig en neemt af tegen de avond.

Vorig jaar, na een nacht van 12,3 graden, werd het overdag 29,2 graden en bleef het droog.

De komende nacht wordt bijna onbewolkt met een daling van de temperatuur naar 12 graden.

Maandag wordt wisselend bewolkt met een kleine kans op lichte regen in de late namiddag. Met een matige zuidenwind loopt de temperatuur op naar 20 graden.

Dinsdag blijft het in de ochtend droog met een mix van zon en wolken. In de middag wordt de lucht warm en zeer onstabiel, met een toenemende kans op onweer. Afhankelijk van het tijdstip van de onweersbuien kan de temperatuur oplopen tot 23 of 25 graden. De wind draait tijdelijk naar het zuidoosten.

Ook woensdag blijft het zeer onstabiel met buien die soms gepaard kunnen gaan met onweer. De temperatuur daalt licht naar 22 graden.

Van donderdag tot en met zaterdag blijft het weer onstabiel met elke dag kans op onweersbuien. De temperatuur daalt nog een paar graden en blijft gemiddeld rond de 20 graden.

Volgende week zondag begint een drogere periode die zal voortduren tot en met zondag 21 augustus. Het merendeel van de dagen zal zonnig en droog zijn. Tegen het einde neemt de kans op enkele buien weer toe. Als het zondag 21 graden wordt, stijgt de temperatuur daarna naar gemiddeld 23 graden. Het typische Belgische zomerweer blijft dus heersen.

Een prettige zondag gewenst.

Categorieën

Archieven