Radio ZRO

Rustige zomerdag

weerman Guido

Vandaag, maandag 8 juli, belooft een droge dag te worden. Er zullen opklaringen zijn, afgewisseld met wolkenvelden, vooral in de namiddag. Met een zwakke, veranderlijke wind wordt het 21 graden, net iets onder de normale 22 graden die we mogen verwachten.

Vorig jaar was het na een nacht van 13 graden overdag tropisch warm met een maximum van 32,8 graden, en bleef het droog.

Komende nacht blijft het bewolkt tot middernacht met een kleine kans op lichte regen. Na middernacht klaart het op en kan de temperatuur dalen naar 15 graden bij een zwakke oostelijke wind.

Dinsdag wordt een zeer dynamische dag. Het blijft zeer zonnig tot in de namiddag. Een oostelijke wind voert warme lucht aan waardoor de temperatuur kan stijgen tot 27 graden. Echter, in de late namiddag zal dit warme weer plaatsmaken voor hevig zomers onweer, met kans op veel neerslag, intense bliksem, grote hagelstenen en zware windstoten. De matige oostelijke wind draait na het onweer naar het zuidwesten.

Woensdag verwachten we enkele onweersbuien bij 22 graden en een matige zuidwestenwind.

Van donderdag tot en met zondag blijft het niet droog, met op donderdag kans op hevig onweer. De zon zal schijnen, maar het zal waarschijnlijk niet warmer worden dan 21 graden.

Vanaf volgende week maandag tot en met maandag 22 juli lijkt het weer op te klaren. We kunnen een zonnige en voornamelijk droge periode verwachten met temperaturen die oplopen tot gemiddeld 24 graden. Zomerse temperaturen van 25 graden of meer zijn dan mogelijk.

Een prettige marktdag toegewenst.

Categorieën

Archieven