Radio ZRO

Overwegend droog

weerman Guido

Vandaag, zaterdag 6 juli, zal er in de ochtend een sterk verzwakte regenzone overtrekken, waarbij de regen weinig voorstelt. Na deze regenzone klaart het vanuit het westen op met brede opklaringen. De middag kan vrij zonnig worden. De zwakke zuidenwind draait naar het zuidwesten en neemt toe tot vrij krachtig, mogelijk zelfs krachtig, met rukwinden tot 70 km/u. De temperatuur stijgt naar 19 graden, wat lager is dan de 22,2 graden waar we vandaag recht op hebben.

Vorig jaar was het na een nacht van 12,4 graden overdag 22,5 graden en bleef het droog.

De komende nacht wordt vrijwel helder met een dalende temperatuur naar 10 graden. De wind neemt geleidelijk af naar matig.

Zondag neemt de hoge bewolking langzaam toe en verandert tegen de middag in zware bewolking. In de namiddag kunnen er enkele stevige buien vallen. Met een matige tot soms vrij krachtige westenwind wordt het slechts 17 graden.

Maandag kunnen we nog steeds enkele regenbuien verwachten. Met een matige zuidwestenwind stijgt de temperatuur naar 21 graden.

Dinsdag en woensdag wordt veel warmere lucht aangevoerd, waardoor de temperatuur gemiddeld naar 24 graden stijgt, maar dit gaat gepaard met hevig onweer.

Van donderdag tot en met zondag wordt het licht wisselvallig weer met afwisselend zonnige momenten en bewolking. Er is elke dag kans op een bui, soms met onweer. De temperatuur stijgt gemiddeld naar een aangename 22 graden.

Daarna, tot en met zaterdag 20 juli, neemt de wisselvalligheid af en krijgt de zon meer ruimte. De temperatuur zal met gemiddeld 24 graden een Belgische zomersfeer geven zonder grote uitschieters.

Een rustige zaterdag gewenst.

Categorieën

Archieven