Radio ZRO

Buien na de middag.

Vandaag, vrijdag 10 september, krijgen we in de voormiddag een afwisseling van zon en wolken. Na de middag komen er van uit het zuiden buien opzetten met kans op pittig onweer. De temperatuur loopt op naar 22 graden of iets meer dan de 21,1 graden waarop we vandaag normaal recht hebben. De westelijke tot zuidwestelijke wind is voor de middag zwak tot matig. Na de middag neemt de wind toe naar matig tot vrij krachtig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 8,4 graden overdag 21,3 graden en bleef het droog.

Komende nacht wordt het half tot zwaar bewolkt en kan er nog een enkele bui voorkomen. Het wordt met 16 graden een zachte nacht. De wind komt zwak uit het zuidwesten.

Zaterdag wordt een overwegend grijze dag met af en toe wat motregen of een bui. Met 20 graden wordt het vrij fris bij een zwakke tot matige zuidwestelijke wind.

Zondag krijgen een afwisseling van enkele opklaring en zwaar bewolkte periodes. De kans op een bui is aanwezig maar het wordt minder nat dan zaterdag. Met 21 graden en een zwakke noordwestelijke wind wordt het aangenamer.

Verloopt maandag nog droog dan stijgen vanaf dinsdag tot het eind van volgende week de neerslagkansen. De buien kunnen gepaard gaan met onweer. De temperatuur van 21 graden op maandag stijgt naar 23 graden op dinsdag en woensdag. Vanaf donderdag zakt de temperatuur dan naar gemiddeld 20 graden. De wind komt overwegend uit het zuidwesten en is over het algemeen zwak tot matig.

Een veilige en aangename vrijdag gewenst en houdt rekening met mogelijks pittig onweer in de namiddag.