Radio ZRO

Droog met veel zon

Vandaag, woensdag 15 maart, wordt een vriendelijke en zonnige dag. De kans op een winterse bui is uiterst klein en in de late namiddag gaat de hoge bewolking langzaam aan toenemen. De temperatuur loopt op naar 8 graden maar in de zon en uit de wind kan het heerlijk aanvoelen. Normaal hebben we vandaag recht op 11,5 graden. De zwakke noordwestelijke wind krimpt later op de dag naar het zuidwesten en wordt matig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 5 graden overdag 13 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat de bewolking dik genoeg worden om in het tweede deel van de nacht wat lichte regen te veroorzaken. Bij een matige zuidelijke wind daalt de temperatuur naar 5 graden.

Donderdag gaan de wolken al snel plaats maken voor opklaringen en blijft het droog. Bij een matige zuidelijke wind wordt het 14 graden.

Vrijdag start met veel hoge wolkensluiers. In de loop van de dag gaat de bewolking toenemen gevolgd door regen tegen zonsondergang. Tot net voor de doortocht van de regenzone wordt zeer zacht lucht aangevoerd waardoor de temperatuur kan stijgen naar 16 graden.

Zaterdag gaan er enkele buien vallen al zal de zon zich niet onbetuigd laten. Met een zachte 15 graden proeven we van wat lente.

Zondag krijgen we zowel ’s morgens en ’s avonds een regenzone te verwerken bij 11 graden en een zuidwestelijke wind.

Volgende week maandag tot en met woensdag gaan er regelmatig buien vallen bij een gemiddelde temperatuur van 13 graden.

Daarna volgt tot en met woensdag 29 maart een aanhoudend wisselvallige periode. De kans op maartse buien wordt groter en in tegenstelling met eerdere verwachtingen moeten we ons nu aan beneden normale temperaturen verwachten. De kans op lichte nachtvorst of vorst aan de grond blijft groot.

Een gezellige woensdag gewenst.

Categorieën

Archieven