Radio ZRO

Eerst vrij veel bewolking

Vandaag, zondag 21 mei, start met veel wolken. In de loop van de voormiddag gaan de wolken langzaam aan door een krachtige zon grotendeels verdwijnen. Nadien volgen mooie opklaringen elkaar af met wolkenvelden. De kans op een regen- of onweersbui is te verwaarlozen. De temperatuur loopt op naar 21 graden en normaal hebben we vandaag recht op 18,9 graden. De noordoostelijke wind wordt matig tot vrij krachtig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 10,7 graden overdag 20,1 graden en bleef het droog.

Komende nacht wordt er veel lage bewolking gevormd en daalt de temperatuur slechts naar 12 graden.

Maandag blijft het ochtendgrijs en de bewolking lang hangen vooraleer er in de namiddag meer een meer opklaringen tevoorschijn komen. Van buien is geen sprake. Bij een matige en soms vrij krachtige noordwestelijke wind moeten we met 18 graden tevreden zijn.

Dinsdag tot en met vrijdag blijft het droog en gaan wolken en zon de koek eerlijk delen. Tegenvaller wordt echter de temperatuur die gemiddeld op 18 graden gaat blijven steken.

Vanaf zaterdag volgt dan tot en met 04 juni een periode waarin de eerste dagen droog gaan verlopen. Naar de maandwisseling toe wordt de lucht vochtiger en stijgt de kans op een regen- of onweersbui. De temperatuur stijgt zaterdag naar 21 graden en dit niveau blijft gehandhaafd tot het einde van de maand. Vanaf juni zou de temperatuur nog een tweetal graden kunnen winnen.

Een aangename zondag gewenst en de braai mag vandaag overuren maken.

Categorieën

Archieven