Radio ZRO

Overwegend zonnig

Vandaag, zaterdag 20 mei, start zonnig. In de loop van de namiddag bollen er meer en meer stapelwolken op die de zon af en toe wat gaan hinderen. Het blijft echter gelukkig droog. Bij een matige tot soms vrij krachtige noordoostelijke wind stijgt de temperatuur naar 20 graden. Normaal hebben we vandaag recht op 18,6 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 10,4 graden overdag 19,3 graden en viel er 6,5 mm regen.

Komende nacht verdwijnen de stapelwolken en wordt het zo goed als onbewolkt. De temperatuur daalt naar 10 graden bij een zwakke noordoostelijke wind.

Zondag en maandag wordt van uit het oosten iets warmere lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt naar gemiddeld 22 graden en komt dus eindelijk eens boven de 20 graden uit. Er gaan zich meer stapelwolken vormen ten opzichte van vandaag doch de kans dat er een regen- of onweersbui gaat vallen is weinig waarschijnlijk.

Dinsdag en woensdag wordt het omwille van een meer noordelijke stroming met gemiddeld 18 graden iets frisser. Er gaan ook meer wolken van uit het noorden over onze streek trekken doch het blijft droog.

Daarna volgt tot en met zaterdag 03 juni een periode waarin het overwegend droog blijft. Naar het einde van mei en aanvang juni wordt de kans op een regen- of onweersbui iets groter. De temperatuur gaat gemiddeld rond de 21 graden schommelen met een groter wordende kans in juni op temperaturen rond de 25 graden.

Een mooie en rustige zaterdag gewenst.

Categorieën

Archieven