Radio ZRO

Enkele buien

Vandaag, vrijdag 09 februari, verlaten de laatste restanten van een regenzone ons deze voormiddag. In de loop van de dag gaan er nog enkele buien vallen. De kans op enkele schuchtere opklaringen wordt groter in de namiddag. Bij een matige tot vrij krachtige zuidelijke wind loopt de temperatuur op naar een uiterst zachte 14 graden. Dit is dan het dubbele van de temperatuur waarop we vandaag normaal recht hebben, zijnde 7 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van – 1,3 graden overdag 6 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat bewolkt verlopen met een kleine kans op een bui. Bij een matige zuidoostelijke wind daalt de temperatuur slechts naar 8 graden.

Start zaterdag met enkele opklaringen dan neemt na de middag de bewolking het heft terug in handen als voorbode van een volgende regenzone. Deze zal ons normaal na zonsondergang bereiken. Bij een matige tot vrij krachtige zuidelijke wind loopt de temperatuur op naar een zeer zachte 12 graden.

Zondag tot en met dinsdag houden we het niet droog. Alle dagen gaan er buien vallen bij een matige zuidwestelijke wind. De temperatuur houdt het deze dagen voor bekeken bij 9 à 10 graden.

Woensdag en donderdag volgen dan de regenzones elkaar op. De temperatuur loopt opnieuw op naar een boterzachte 13 graden. De zuidwestelijke wind blijft matig tot vrij krachtig waaien.

Vanaf vrijdag volgt dan tot en met vrijdag 23 februari een minder wisselvallige periode. De kans dat we het volledig droog gaan houden is niet bijster groot. De temperatuur zakt terug naar 8 graden of dicht bij het klimatologisch gemiddelde.

Het ziet er naar uit Koning Winter knock-out geslagen is en ons in februari niet meer gaat pesten.

Een fijne vrijdag gewenst en aan de carnavalisten onder ons, een deugddoend maar veilig carnaval gewenst.

Categorieën

Archieven