Radio ZRO

Veel regen

Vandaag, donderdag 08 februari, wordt een totaal verregende dag. Reeds nog voor zonsopkomst is het beginnen regenen en de regen blijft vallen tot middernacht. Bij momenten kan het in de voormiddag stevig doorplenzen terwijl het in namiddag meer met tussenpozen gaat regenen. Wateroverlast valt niet uit te sluiten. De matige oostelijke wind draait naar het zuidwesten wordt soms vrij krachtig. De temperatuur van 3 graden bij zonsopkomst stijgt naar 11 graden in de loop van de namiddag. Normaal hebben we vandaag slechts recht op 7,4 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van -4,8 graden overdag 8,3 graden en bleef het droog.

Komende nacht blijft het een ganse nacht regenen en presteren de pluviometers overuren. De temperatuur zakt nauwelijks en met 10 graden wordt het boterzacht. De zuidwestelijke wind steekt nog een tandje bij en de rukwinden kunnen oplopen naar 65 km/uur.

Vrijdag en zaterdag krijgen we de zon terug af en toe te zien. Vrijdag kunnen er enkele buien vallen terwijl het zaterdag tot in de late namiddag droog blijft. Daarna kondigt zich een volgende regenzone aan. Op beide dagen wordt het met gemiddeld 12 graden uiterst zacht.

Zondag tot en met volgende week dinsdag gaan er regelmatig buien vallen met een kleine kans op hagel. De temperatuur zet een paar stappen terug en daalt van 9 graden op zondag naar 8 graden de dagen erna.

Daarna wordt de weersverwachting tot en met donderdag 22 februari zeer onzeker. Gingen de weermodellen gisteren uit naar zachter weer dan opteren ze deze nacht voor frisser weer. In beide opties wordt het echter gelukkig overwegend droog. Momenteel wordt er van uit gegaan dat de temperatuur met gemiddeld 6 graden iets onder het langjarig gemiddelde gaat schommelen. ’s Nachts kan het soms tot lichte nachtvorst komen.

Een rustige donderdag gewenst.

Categorieën

Archieven