Radio ZRO

Enkele opklaringen en droog

Vandaag, maandag 05 februari, gaat droog verlopen. In de loop van de voormiddag zijn er nog enkele opklaringen mogelijk. In de namiddag verdwijnen de opklaringen en neemt het saaie grijze weer het terug over. De temperatuur blijft met 11 graden op een zeer hoog niveau daar we normaal vandaag slechts recht hebben op 7,8 graden. De zuidwestelijke wind wordt matig tot vrij krachtig en de rukwinden kunnen oplopen naar 65 km/uur.

Vorig jaar werd het na een nacht van 3 graden overdag 8,5 graden en viel er 0,5 mm regen.

Dinsdag gaat zwaar bewolkt verlopen en kan er bij tussenpozen af en toe wat lichte regen of motregen vallen. De zuidwestelijke wind steekt nog een tandje bij en wordt krachtig. De rukwinden kunnen oplopen naar 75 km/uur. De temperatuur wordt met 12 graden nog zachter.

Woensdag tot en met zondag krijgen we dan alle dagen een flinke plas water over ons heen. Van zon is er helemaal geen sprake. De wind komt doorgaans matig uit westelijke richtingen en kan donderdag tijdelijk krachtig worden. De temperatuur loopt tot en met donderdag alle dagen op naar gemiddeld een zeer zachte 11 graden. Het weekend gaat met gemiddeld 8 graden minder zacht verlopen.

Daarna volgt tot en met maandag 19 februari een minder wisselvallige periode. Als er neerslag valt kan die soms winters van aard worden. De temperatuur daalt naar 4 à 5 graden en dit betekent dan ook de terugkeer van lichte nachtvorst. De wind komt doorgaans uit noordelijke richtingen. We moeten echter niet vrezen voor een winterinval daar de zware koude en sneeuwval zich blijven ophouden boven het zuiden van Scandinavië en het oosten van Europa.

Een veilige maandag gewenst.

Categorieën

Archieven