Radio ZRO

Grijs en lichte motregen

Vandaag, dinsdag 06 februari, zal de geschiedenis ingaan als een zonloze dag. Uit de bewolking kan het af en toe licht motregenen maar veel nattigheid zal dit niet veel voorstellen. De temperatuur loopt op naar 11 graden en dat is nog altijd meer dan de 7,9 graden waarop we vandaag normaal recht hebben. De zuidwestelijke wind gaat vandaag flink tekeer gaan en wakkert aan naar vrij krachtig en krachtig vanaf de middag. Rukwinden tot 85 km/uur worden mogelijk.

Vorig jaar werd het na een nacht van – 0,7 graad naar 8 graden overdag en bleef het droog.

Komende nacht begint het nog voor middernacht flink te regenen. De temperatuur zakt naar 7 graden en de zuidwestelijke wind blijft vrij krachtig tot krachtig waaien. De rukwinden kunnen nog steeds oplopen naar 85 km/uur.

Woensdag kan het nog een groot deel van de dag flink regenen. In de loop van de namiddag verlaat de regen ons naar het zuiden en meteen draait de wind naar het noorden en zwakt snel af. De temperatuur van 7 graden in de regen zakt in droge weer nog enkele graden.

Na een koude nacht volgen er donderdag periodes met flinke regen. De wind heeft het zuidwesten opgezocht en voert wederom zachte lucht aan waarin de temperatuur gaat oplopen naar 12 graden. De rukwinden kunnen terug oplopen naar 60 km/uur.

Vrijdag en zaterdag blijft het af en toe flink plenzen en is er van zon geen sprake. Het blijft met gemiddeld 12 graden uiterst zacht.

Zondag krijgen we de zon af en toe terug te zien doch mogen we ons nog steeds aan een aantal buien verwachten. De temperatuur stijgt naar 9 graden.

Vanaf maandag komen we tot en met dinsdag 20 februari terecht in polaire lucht. Vallen er maandag nog talrijke buien dan neemt daarna de kans op buien flink af. Als er nog een bui valt kan die, zeker ’s nachts, winters worden met kans op gladheid. Over het algemeen wordt het dus droger maar ook veel zonniger. De temperatuur van 6 graden op maandag daalt naar 4 graden de dagen erna. ’s Nachts gaat het steevast licht vriezen.

Een aangename dinsdag gewenst.

Categorieën

Archieven