Radio ZRO

Nog enkele uren regen

Vandaag, woensdag 07 februari, gaat overwegend grijs verlopen met in de loop van de namiddag enkele schuchtere opklaringen. In de loop van de voormiddag verlaat een actieve regenzone onze streek en blijft het voor de rest van de dag droog. De temperatuur klimt langzaam naar 7 graden en dat is de temperatuur waarop we vandaag normaal recht hebben. De noordwestelijke wind blijft een ganse dag zwak tot matig.

Vorig jaar werd het na een nacht van – 2,7 graden overdag 4,3 graden en bleef het droog.

Komende nacht kan er dichte mist ontstaan bij een weinig wind en een naar 2 graden dalende temperatuur.

Donderdag neemt de bewolking terug toe en volgt er van uit het zuiden een nieuwe zeer actieve regenzone. De temperatuur gaat flink omhoog en haalt gemakkelijk 10 graden. De wind zoekt tijdelijk het oosten op maar ruimt in de regen naar het zuidwesten en wordt vrij krachtig tot krachtig. De rukwinden kunnen oplopen naar 60 km/uur.

Vrijdag en zaterdag gaan er talrijke buien vallen bij een uiterst zachte 12 graden en een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind.

Zondag tot en met volgende week woensdag komen we langzaam onder invloed van een polaire luchtstroming. Wordt het zondag nog 9 graden dan daalt de temperatuur daarna naar 6 à 7 graden. Er gaan buien vallen met soms een winterse lading.

Daarna volgt tot en met woensdag 21 februari een veelal droge periode waarin de zon flink aan bod zal komen. Met gemiddeld 5 graden blijft de temperatuur enkele graden onder het langjarig gemiddelde. ’s Nachts kan het dikwijls tot lichte nachtvorst komen.

Een aangename woensdag gewenst.

Categorieën

Archieven