Radio ZRO

Grijs weer.

Vandaag, dinsdag 23 november, wordt een dag zonder karakter. Het wordt een saaie grijze dag met kans op wat lichte motregen. De wind komt zwak uit het noordoosten of wordt doodgewoon veranderlijk. Met 8 graden benaderen we de 8,8 graden waarop we vandaag normaal recht hebben.

Vorig jaar werd het na een nacht van 2,1 graden overdag 10,7 graden en bleef het droog.

Komende nacht blijft het bewolkt al kan er in de vochtige lucht zeer dichte mist gevormd worden. Bij een zwakke wind uit veranderlijke richtingen daalt de temperatuur naar 5 graden.

Woensdag kan de eventueel gevormde mist lang blijven hangen. In de namiddag zijn enkele schuchtere opklaringen mogelijk. De wind blijft zwak en veranderlijk en met 7 graden moeten we tevreden zijn.

Donderdag is dan de start van een wisselvallige periode. Alle dagen kan het gaan regenen of vallen er buien. Deze buien kunnen zaterdag tot en met volgende week maandag gepaard gaan met winterse neerslag. Indien een winterse bui tijdens de nacht valt kan deze een kortstondige gladheid veroorzaken. De temperatuur zakt van 7 graden op donderdag naar gemiddeld 5 graden tijdens het weekend. In een intense bui kan de temperatuur nog enkele graden verliezen.

In de loop van volgende week loopt de temperatuur langzaam op om te eindigen op 08 graden op het einde van de eerste week van december.

Echt winterweer zit nog niet in de pijplijn.

Een rustige maar veilige dinsdag gewenst.