Radio ZRO

Wisselend bewolkt en enkele buien

weerman Guido

Vandaag, donderdag 23 mei, zal de afgelopen nacht gevormde lage bewolking snel breken en komen er tijdelijk opklaringen opzetten. Met de stijging van de temperatuur zal de onstabiliteit echter vrij snel toenemen. In de loop van de namiddag gaan er dan ook enkele buien vallen waarbij ook onweer mogelijk wordt. De temperatuur stijgt naar 19 graden en normaal hebben we vandaag recht op 19,1 graden. De zuidwestelijke wind neemt toe naar matig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 7,2 graden overdag 15,7 graden en bleef het droog.

Komende nacht verdwijnen de laatste buien nog voor middernacht. Naar zonsopkomst toe komen er opklaringen tevoorschijn. De temperatuur zakt bij een zwakke zuidwestelijke wind naar 10 graden.

Vrijdag ontsnappen we aan een zware regen- en onweerszone die via het oosten van België naar Nederland trekt. Het wordt wisselend bewolkt met in de namiddag mogelijks een licht buitje. De temperatuur houdt het voor bekeken bij 19 graden.

Zaterdag ligt het regen- en onweersgebied boven Nederland maar mits wat geluk gaan we geen invloed hiervan ondervinden. We mogen ons dan aan opklaringen verwachten. Vermoedelijk houden we het droog bij 19 graden en een matige westelijke wind.

Trekt er zondag nog een regenzone over gevolgd door buien dan houden we het maandag en dinsdag ook niet droog met enkele buien. De temperatuur gaat rond 19 graden schommelen.

Daarna volgt enkele dagen zeer warm maar droog weer. De temperatuur gaat oplopen naar gemiddeld 24 graden. Aanvang juni echter betalen we een prijs voor het warme en droge weer in de vorm van een overgang naar vrij koel weer met een toenemende kans op regen. Dit weer zou dan aanhouden tot donderdag 06 juni.

Een aangename donderdag gewenst.

Categorieën

Archieven