Radio ZRO

Lobcorners brengen Tempeliers in finale van beker van Vlaanderen

De halve finale van de Oost-Vlaamse beker is een dubbeltje op zijn kant geworden. Strafcorners, na een 5-5 uitslag, duidden de thuisploeg aan als overwinnaar.

Veel verschil zat er in het begin van de wedstrijd niet: kleine gaatjes zoeken, strafcorners afdwingen en veen spel, van achteren uit. Bij de bezoekers werd steeds Vaneeckhoute gezocht, Zelzate had het meer van zijn collectief.

MVC De Tempeliers Zelzate: Robin Van de Veire, Stef Vereecke, Kobe Broos, Jari De Caluwe, Mike Desomville, Roy Bekaert, Lorenzo Destaercke en Michael Piens.
Sv Cappuccino Waregem: Thibeau Waeye, Maxime Fillieux, Rune Vanpoucke, Quentin Vaneeckhoute, Kevin Vandenborre en Luka Vercouillie.
Scheidsrecters: Jens Wauters en Jean-Pierre Vermeulen.

Nu zes minuten opende Bekaert de score, de voorsprong zou blijven tot na het eerste kwart. Beide ploegen stonden wel al op drie corners. Zelzate mocht al vlug zijn eerste strafcorner nemen en via Desomville en Bekaert werd 2-0.
Ook Waregem verzilverde zijn strafscorner waardoor Vaneeckhoute en Vandenborre de aansluitingstreffer scoorden. Een foutje in bezoekende verdediging deed Stef Vereecke de 3-1 scoren en iets daarna werd het 4-2. Zelzate zocht en vond een nieuwe strafcorner waardoor het 5-2 werd.

Het spel kreeg een metamorfose: bezoeker Vaneeckhoute werd een gesel voor de thuisdefensie en thuisdoelman Van de Veire begon te twijfelen bij het uitvoetballen. Gevolg waren nog drie Westvlaamse doelpunten waardoor strafcorners uitsluitsel moesten brengen.

Desomville en Bekaert scoorden voor de Tempeliers, Vaneeckhoute en Vandenborre deden dit voor Waregem. Bekaert en Desomville maakten 2-1 voor Zelzate, Vandenborre en Vaneeckhoute brachten de bordjes in evenwicht. Broos en Vereecke maakten 3-2 voor Zelzate en het duo Vanpoucke-Vercouillie miste voor de bezoekers. Kobe Broos schilderde de laatste lob op het hoofd van Stef Vereecke, De Tempeliers spelen op 27 mei de finale tegen Synergie Oudenaarde B, een ploeg die als derde eindigd in dezelfde competitie als kampioen Tempeliers

Desomville en Bekaert scoorden voor de Tempeliers, Vaneeckhoute en Vandenborre deden dit voor Waregem. Bekaert en Desomville maakten 2-1 voor Zelzate, Vandenborre en Vaneeckhoute brachten de bordjes in evenwicht. Broos en Vereecke maakten 3-2 voor Zelzate en het duo Vanpoucke-Vercouillie miste voor de bezoekers. Kobe Broos schilderde de laatste lob op het hoofd van Stef Vereecke, De Tempeliers spelen op 27 mei de finale tegen Synergie Oudenaarde B, een ploeg die als derde eindigt in dezelfde competitie als kampioen Tempeliers