Radio ZRO

Mistig

Vandaag, woensdag 30 november, wordt de tweede zeer mistige dag van de week. De kans dat de mist tijdelijke oplost wordt iets groter dan gisteren. Bij een zwakke tot soms matige noordoostelijke wind stijgt de temperatuur naar 7 graden en normaal hebben we vandaag recht op 7,3 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 4,1 graden en viel er 10,5 mm regen.

Komende nacht gaat zich terug dichte mist vormen en daalt de temperatuur bij een zwakke noordoostelijke wind naar 3 graden.

Donderdag lost de aanwezige mist in de voormiddag op en krijgen we daarna de zon af en toe te zien. Met 6 graden wordt het terug iets frisser bij een matige noordoostelijke wind.

Vrijdag tot en met volgende week dinsdag gaat er een onaangename noordoostelijke wind waaien die het koudegevoel nog gaat aanwakkeren. De temperatuur daalt naar gemiddeld 2 graden en tijdens het weekend kan de eventuele lichte neerslag gaan vallen als natte sneeuw.

Daarna volgt tot en met woensdag 14 december een wisselvallige periode. Hierin wordt de zon een zeer schaars artikel en wordt in een doorgaans noordelijke stroming koude lucht van uit de Poolstreken aangevoerd. Daar de lucht een lange weg over het nog warme zeewater moet afleggen gaat de temperatuur rond de 4 graden schommelen. De neerslag zal in onze streek dan ook doorgaans al regen vallen. De kans op lichte nachtvorst wordt alleen mogelijk tijdens een brede nachtelijke opklaring.

Het echte winterweer is echter nooit ver weg en kan akelig dichtbij komen.

Een knusse woensdag gewenst en wees voorzichtig met dit mistige weer.

Categorieën

Archieven