Radio ZRO

Na regen komt zonneschijn

weerman Guido

Vandaag, vrijdag 29 maart, is het voor de gelovigen Goede Vrijdag. Na een nachtelijke regen werd het na zonsopkomst al droog en dat gaan we vandaag zo houden. Er zullen steeds meer en meer opklaringen van uit het zuiden opduiken. De temperatuur loopt langzaam op naar 14 graden en normaal hebben we vandaag slechts recht op 12,9 graden. De zuidelijke wind gaat een ganse dag matig waaien.

Vorig jaar werd het na een nacht van 7,8 graden overdag 16,1 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat het na middernacht af en toe regenen en daalt de temperatuur slechts naar 8 graden bij een matige zuidelijke wind.

Zaterdag komt de grens tussen koude lucht in het westen en zeer warme lucht in het oosten boven centraal België te liggen. Spijtig genoeg bevinden we ons morgen ten westen van de grenslijn en vertoeven we in de vrij koele lucht. Een ganse dag gaat het dan ook af en toe regenen. De temperatuur gaat oplopen naar 12 graden bij een vlagerige wind die van het zuiden naar het westen ruimt.

Paaszondag start droog met nog een paar korte opklaringen doch al snel wordt het zwaar bewolkt en gaan er, zeker in de namiddag, buien vallen. De temperatuur klimt naar een zeer zachte 15 graden.

Van Paasmaandag tot en met volgende week donderdag krijgen we de zon weinig te zien. Op maandag en woensdag mogen we ons aan veel regen verwachten. De andere dagen vallen er buien met tussendoor soms wat zon. De temperatuur gaat rond een 13 graden schommelen.

Daarna zet het wisselvallige weer zich verder tot en met vrijdag 12 april. De temperatuur gaat tot en met volgend weekend de hoogte in met gemiddeld 16 à 17 graden om daarna terug te vallen op het klimaatgemiddelde van 13 à 14 graden. Kortom van een droge en warme lente kunnen voorlopig maar dromen.

Een mooie Goede Vrijdag gewenst.

Categorieën

Archieven