Radio ZRO

Regen

weerman Guido

Vandaag, zaterdag 30 maart, zijn de hemelsluizen al voor zonsopkomst open gegaan. We bevinden ons ten westen van de grenslijn tussen koude lucht in het westen en warme lucht in het oosten. Er is een regengebied ontstaan dat zeer langzaam naar het oosten trekt en ons in de loop van de namiddag zal verlaten. Deze voormiddag is een korte drogere periode niet uitgesloten. In de regen loopt de temperatuur op naar een magere 12 graden en vandaag hebben we normaal recht op 13,8 graden. De wind komt een ganse dag uit westelijke richtingen en blijft over het algemeen zwak.

Vorig jaar werd het na een nacht van 11,9 graden overdag 15,3 graden en viel er 5,5 mm regen.

Komende nacht gaat grijs maar droog verlopen waarbij er zich nevel en zelfs mist kan vormen. De temperatuur daalt naar 6 graden en de zwakke wind zoekt het noordoosten op.

BELANGRIJK IS ECHTER DAT WIJ KOMENDE NACHT OVERSCHAKELEN NAAR DE ZOMERTIJD. OM 02.00 UUR GAAT DE KLOK EEN UUR VOORUIT EN WORDT HET 03.00 UUR.

Paaszondag start, na het optrekken van de nevel en eventueel gevormde mist, droog. Een ganse dag gaan opklaringen en wolken elkaar aflossen. In de loop van de dag groeit echter de onstabiliteit en gaan er enkele buien vallen. Een positieve zaak is daarbij de temperatuur die gaat oplopen naar 15 graden maar spijtig genoeg niet de 20 graden die begin van deze week op de weerkaarten stond. De wind zoekt het zuidoosten op en wordt zwak tot matig.

Paasmaandag en volgende week dinsdag gaan droge periodes overheersen al kan er in de loop van de dag wel een bui tot ontwikkeling komen. De temperatuur loopt op beide dagen op naar 12 graden bij een soms vrij krachtige zuidwestelijke wind.

Van volgende week woensdag tot en met zaterdag 13 april volgt dan een zeer wisselvallige periode. De kans dat er een volledig droge dag gaat tussen zitten is zelfs weinig waarschijnlijk. De natuur zal lijden onder de vele regen en de boeren zullen weinig kunnen uitrichten op de kletsnatte velden. De temperatuur van 14 graden op woensdag stijgt dan tot na volgend weekend naar gemiddeld 17 graden. Daarna valt de temperatuur terug naar gemiddeld 13 graden, zijnde het langjarig gemiddelde.

Maak er, ondanks de regen, een gezellige zaterdag van.

Categorieën

Archieven