Radio ZRO

Opklaringen gevolgd door buien

Vandaag, Paaszondag 31 maart, startte met regen. De regen heeft ons ondertussen verlaten en komen er van uit het zuiden enkele opklaringen opzetten. Het blijft tot in de namiddag droog vooraleer de lucht danig onstabiel wordt dat er flinke buien gaan vallen. Deze kunnen naar de avond toe gepaard gaan met onweer. De aangevoerde lucht is zeer zacht en de temperatuur kan daardoor oplopen naar 16 graden. Normaal hebben we vandaag slechts recht op 13,7 graden. De wind zoekt het noordoosten tot het zuidoosten op en wordt matig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 9,7 graden overdag 12 graden en viel er liefst 14,7 mm regen.

Komende nacht vallen er voor middernacht nog een paar buien en wordt het na middernacht zo goed als droog. De temperatuur daalt slechts naar 8 graden bij weinig wind.

Paasmaandag start droog met breder wordende opklaringen. In de loop van de namiddag groeit de kans op een enkele bui. Bij een matige zuidwestelijke wind loopt de temperatuur op naar 14 graden.

Dinsdag tot en met donderdag wordt het sterk wisselvallig. Er gaan alle dagen buien vallen en op woensdag trekt er dan eerst een regenzone voorbij. De zuidwestelijke wind wordt goed voelbaar en de temperatuur gaat rond de normale waarde van 14 graden schommelen.

Vanaf vrijdag wordt dan tot na het weekend zachtere lucht aangevoerd waarin de temperatuur gaat oplopen naar gemiddeld 17 graden. Het blijft wisselvallig met alle dagen buien doch de zon zal zich niet onbetuigd laten en zal haar deel tussen de buien door opeisen.

Daarna zet het sterk wisselvallig weer zich verder tot en met zondag 14 april. De temperatuur zakt dan terug naar de normale waarde voor de tijd van het jaar, zijnde 14 graden. Op geen enkele weerkaart is er een periode van zonnig en warm lenteweer terug te vinden.

Iedereen een Zalige Pasen gewenst.

Categorieën

Archieven