Radio ZRO

Veel zon

Vandaag, vrijdag 19 mei, start en eindigt zonnig. De enkele hoge wolkensluiers en onschuldige stapelwolkjes kunnen de zon niet hinderen. Bij een matige tot soms vrij krachtige noordoostelijke wind wordt het met 17 graden iets warmer dan gisteren. Normaal hebben we vandaag recht op 18 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 11,3 graden overdag 23,1 graden en kregen we een flink onweer te verwerken met 13,4 mm neerslag.

Komende nacht blijven er hoge wolkensluiers aanwezig en daalt de temperatuur bij een matige noordoostelijke wind naar 9 graden.

Zaterdag neemt het aandeel van de bewolking langzaam aan toe doch laat de zon zich niet onbetuigd. Het wordt een droge dag waarin de temperatuur kan oplopen naar 19 graden bij een nog steeds matige tot vrij krachtige noordoostelijke wind.

Zondag en maandag wordt van uit het oosten warmere en onstabiele lucht aangevoerd. Hierdoor stijgt in de namiddag de kans op een regen- of onweersbui. De temperatuur stijgt gemiddeld naar een warme 22 graden.

Dinsdag en woensdag komt het weer in een dipje te zitten. Met een meer noordelijke stroming wordt veel bewolking vanaf de Noordzee aangevoerd. Hierdoor zal ook de temperatuur kelderen naar ongeveer 17 graden.

Vanaf donderdag volgt dan tot en met vrijdag 02 juni een licht wisselvallige periode. Blijft het de eerste dagen droog dan stijgt naar het einde de kans op een regen of onweersbui. Blijft de temperatuur donderdag nog steken op 19 graden dan stijgt de temperatuur daarna naar gemiddeld 21 graden.

Een rustige vrijdag gewenst.

Categorieën

Archieven