Radio ZRO

Stevige buien met kans op onweer

Juf Katia

Vandaag, vrijdag 24 mei, start met een melkzonnetje. In de loop van de voormiddag echter neemt de bewolking langzaam toe op de nadering van een neerslaggebied dat van uit Duitsland naar Nederland trekt. In de namiddag gaan er buien vallen die kunnen gepaard gaan met stevig onweer, heel veel regen op korte tijd, hagel en zware windstoten. Er geldt dan ook een code geel voor onweer vanaf het middaguur tot 04.00 uur zaterdagmorgen. Bij een zwakke en veranderlijke wind klimt de temperatuur naar 17 graden en normaal hebben we vandaag recht op 19,1 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 5,7 raden overdag 17,8 graden en bleef het droog.

Komende nacht is er nog steeds kans op onweer en gaan de buien door tot zonsopkomst  zaterdagmorgen. Bij een zwakke tot matige noordwestelijke wind daalt de temperatuur naar 12 graden.

Zaterdag start grijs doch stijgt vanaf de middag de kans op opklaringen. De kans dat er nog een bui gaat vallen is eerder klein. De temperatuur loopt op naar 18 graden bij een matige westelijke wind.

Zondag trekken er dan talrijke, soms onweerachtige buien, van west naar oost over onze regio. De temperatuur klimt naar 20 graden en de wind kiest voor het zuidwesten en wordt matig.

De ganse volgende week is het een komen en gaan van storingen gevolgd door buien. Bij de buien is er alle dagen kans op onweer. Tussen de buien door krijgen we de zon af en toe te zien. De temperatuur laat ons met 18 graden iet of wat in de steek en de wind komt hoofdzakelijk matig uit het zuidwesten.

Daarna volgt tot en met vrijdag 07 juni een licht wisselvallige periode waarin de zon er meer en meer aan te pas zal komen. De temperatuur stijgt naar gemiddeld 20 graden. De kans op droger en zeer warm weer is van de weerkaarten verdwenen.

Voor de liefhebbers van het Zelzaats retronieuws is er merkwaardig nieuws te horen op zondagnamiddag rond half drie.

Een rustige vrijdag gewenst en hopelijk valt het onweer mee vandaag.

Categorieën

Archieven