Radio ZRO

Zonnig lenteweer

Vandaag, vrijdag 26 mei, wordt een zeer zonnige lentedag. Van wolken is weinig sprake en de zon kan bijna ongehinderd ons van haar warmte laten genieten. De kans op zonnebrand is vrij hoog door de combinatie van de krachtige zon en de heldere droge lucht. Bij een matige tot vrij krachtige noordoostelijke wind loopt de temperatuur op naar 19 graden en normaal hebben we vandaag recht op 19,1 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 12,2 graden overdag 20,4 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat sterrenklaar verlopen en daalt de temperatuur bij een zwakke noordoostelijke wind naar 7 graden.

Zaterdag gaat terug zeer zonnig verlopen al kan er wel eens een verdwaald stapelwolkje opduiken. Met 20 graden wordt het nog iets warmer bij een matige tot vrij krachtige noordoostelijke wind.

Zondag wordt het aandeel van onschuldige stapelwolken iets groter al blijft de zon de hoofdrol spelen. Het wordt dan ook meteen de warmste dag van het weekend met mogelijks 22 graden.

Maandag en dinsdag komt de wind meer uit het noorden tot het noordwesten en wordt frissere lucht aangevoerd waardoor de temperatuur rond de 19 graden gaat schommelen. Zon en wolken gaan elkaar aflossen.

Woensdag tot en met vrijdag draait de wind terug naar het noordoosten en wordt het wisselend bewolkt. De temperatuur bereikt gemiddeld 22 graden.

Daarna volgt tot en met vrijdag 09 juni een dipje in het weer. Bij een meer noordelijke wind moeten we met gemiddeld 18 graden tevreden zijn. Wolkenvelden en opklaringen gaan dan de koek eerlijk delen. Of het tot een buitje zal komen valt af te wachten.

Een mooie vrijdag gewenst.

Categorieën

Archieven