Radio ZRO

Rustig zomerweer

Vandaag, vrijdag 29 juli, zet het rustige en warme zomerweer zich verder. Starten we met veel zon dan gaan er zich in de loop van de dag stapelwolken ontwikkelen. Deze gaan echter het buienstadium niet bereiken. De temperatuur loopt op naar een zomerse 26 graden of iets meer dan de 25,7 graden waarop we vandaag normaal recht hebben. De wind draait geleidelijk naar het noorden en wordt matig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 14,3 graden overdag 21,7 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat vrij helder verlopen en daalt de temperatuur, bij een zwakke noordelijke wind, naar 13 graden. Door een toenemende vochtigheid kan er wat nevel of een enkele mistbank gevormd worden.

Zaterdag wordt een gelijkaardige dag als vandaag. Heel veel zon en enkele onschuldige stapelwolkjes in de loop van de dag. Met 26 graden wordt het dan ook een mooie en aangename zomerse dag.

Zondag tot en met volgende week donderdag wordt het door de nabijheid van verzwakte storingen, die vanaf het westen het vasteland van Europa willen binnen dringen, iets wisselvalliger. De kans op wat lichte regen of een enkele verdwaalde bui is niet uit te sluiten. De zon zal zich echter niet volledig op de achtergrond laten duwen. Bij een doorgaans noordwestelijke wind houdt de temperatuur zich op een gemiddeld niveau van 27 graden. In de loop van donderdag stroomt er echter koelere lucht van over de Noordzee binnen en begint de temperatuur aan een daling naar 23 graden.

Dit iets koelere weer zet zich dan verder tot na volgend weekend om daarna terug te stijgen naar een zomerse 25 graden. Een constante is echter de droogte want regen moeten we verder niet verwachten tot en met vrijdag 12 augustus.

Wees dus zuinig met drinkwater en vergeet ook de dieren niet en een schaaltje met water op een schaduwrijke plaats kan wonderen doen voor hen.

Een mooie vrijdag gewenst en vergeet niet dat er vandaag vanaf 17.00 uur een avondmarkt is op het Groenplein in Zelzate West.

Categorieën

Archieven