Radio ZRO

Toenemende bewolking.

Vandaag, donderdag 18 november, start met opklaringen. In de loop van de voormiddag komen er van uit het noordwesten hoge wolkensluiers opzetten. Deze worden in de namiddag vervangen door zware bewolking waaruit later op de avond wat lichte motregen kan gaan vallen. De zuidwestelijke wind ruimt naar het westen en wordt matig tot vrij krachtig. De temperatuur loopt op naar een zachte 11 graden zeker daar we vandaag normaal slechts recht hebben op 8,9 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 9,2 graden overdag 15,9 graden.

Komende nacht blijft het zwaar bewolkt met af en toe wat lichte motregen. Met 10 graden wordt het een zeer zachte nacht.

Vrijdag wordt een uiterst zachte dag waarbij de temperatuur kan oplopen naar 13 graden. Verder blijft het overwegend zwaar bewolkt met af en toe wat lichte motregen. In de namiddag is er een kleine kans op wat korte schuchtere opklaringen. De westelijke wind wordt een ganse dag matig tot soms vrij krachtig.

Zaterdag verloopt grijs met af en toe lichte motregen en met 11 graden blijft het zacht.

Zondag gaat het in de loop van de dag regenen gevolgd door veel frissere polaire lucht. De temperatuur blijft steken op 8 graden bij een naar het noorden ruimende wind.

Maandag blijft het droog en de onaangename wind uit noordelijke richtingen houdt de temperatuur beperkt tot 7 graden.

Vanaf de nacht van maandag op dinsdag stijgt niet alleen de kans op lichte nachtvorst maar ook de kans op buien. Deze gaan vanaf dinsdag meer en meer winterse trekken vertonen van korrelhagel en natte sneeuw. Dit weer kan aanhouden tot het einde van de maand. Of dit licht winters weer zich daarna gaat doorzetten is nog onzeker. Wel zeker is dat de temperatuur tot het einde van november overdag zal schommelen rond de 5 graden met ’s nachts kans op lichte vorst.

Een veilige en aangename donderdag gewenst.