Radio ZRO

Vaccinatiecentrum Hoge Wal krijgt vorm

Dinsdagmiddag werd een grote tent geplaatst naast het sportcomplex aan de Hoge Wal in Ertvelde. Zo krijgt het aangekondigde vaccinatiecentrum wat meer vorm. Het centrum moet operationeel zijn vanaf 15 februari 2021.

Vaccinatie in fasen

Er zijn niet meteen voldoende vaccins voor iedereen. Daarom werden een aantal prioritaire groepen bepaald.

  • In de eerste fase zijn de bewoners en het personeel van de woonzorgcentra en de zorginstellingen aan de beurt. In Evergem kreeg woonzorgcentrum Hof Ter Linden de primeur. De 145 bewoners kregen op zaterdag 9 januari allemaal een eerste spuit. Vervolgens is het aan de zorgprofessionals in de ziekenhuizen en de eerstelijnsgezondheidszorg. Daarna krijgt het niet-medische personeel van de ziekenhuizen en de zorginstellingen een vaccin.
  • In een tweede fase is het aan de 65-plussers. Daarop volgen de personen met onderliggende gezondheidsproblemen. Ook mensen met essentiële beroepen volgen in deze fase. Wie dat precies zijn, moet nog bepaald worden.
  • In een derde fase, wanneer er veel vaccins geleverd zijn, komen eerst andere risicopatiënten aan de beurt en dan de rest van de volwassen bevolking.

Bron: Gemeente Evergem