Radio ZRO

Veel bewolking

Vandaag, vrijdag 17 maart, wordt een veelal grijze dag met weinig of geen zon. In de namiddag kan er een enkele verdwaalde bui vallen. Bij een matige zuidelijke wind stijgt de temperatuur naar 15 graden en dat is een stuk meer dan de 11,9 graden waarop we vandaag normaal recht hebben.

Vorig jaar werd het na een nacht van 1,3 graden overdag 11,8 graden en bleef het droog.

Komende nacht blijft de bewolking overheersen en trekken er enkele buien over onze streek. De temperatuur blijft met 8 graden aan de hoge kant.

Zaterdag start met opklaringen. Van uit het zuiden worden zeer zachte lucht aangevoerd waardoor de temperatuur terug stijgt naar 15 graden. In de loop van de dag gaan er zich buien vormen die onweerachtig van aard kunnen zijn. In een zwaarder exemplaar zijn hagel en zware windstoten tot 60 km/uur mogelijk.

Zondag wordt een vriendelijker dag al zal de zon een ondergeschikte rol gaan spelen. Met 13 graden moeten we dan tevreden zijn.

Maandag tot en woensdag worden overwegend droge dagen met een afwisseling van zon en wolken. Bij een matige zuidwestelijke wind stijgt de temperatuur naar gemiddeld 14 graden.

Donderdag krijgen we dan een regenzone op bezoek en wordt het nog eens 14 graden.

Daarna volgt tot en met vrijdag 31 maart een licht wisselvallige periode waarin de droge dagen gaan afwisselen met af en toe wat regen. De temperatuurverwachting blijft erg onzeker en het kan lente worden of late winter. Typisch voor het voorjaar.

Een rustige vrijdag gewenst.

Categorieën

Archieven