Radio ZRO

Zonnige periodes en zacht.

Vandaag, maandag 03 januari wordt het, na terug een record zachte nacht met 9,5 graden, een bijna volledig droge dag. De dag start met opklaringen gevolgd door een afwisseling van zon en wolken. In de namiddag is er een kleine kans op een bui. De temperatuur loopt op naar 11 graden en dat is een stuk hoger dan de 4,7 graden waarop we normaal vandaag recht hebben. De zuidwestelijke wind zwakt af van vrij krachtig naar matig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 0 graden overdag 4,4 graden en viel er 0,8 mm regen.

Komende nacht gaat de bewolking toenemen gevolgd door periodes met regen of buien. De temperatuur daalt naar 7 graden bij een zwakke zuidwestelijke wind.

Dinsdag regent het in de voormiddag en krijgen we na de middag nog enkele buien te verwerken vooraleer er vanaf het noorden opklaringen gaan verschijnen. De zuidwestelijke wind ruimt naar het noordwesten en wordt matig. De hoogste temperatuur wordt met 8 graden in de voormiddag bereikt. In de namiddag verliest de temperatuur enkele graden en eindigt op 5 graden bij zonsondergang.

Woensdag tot en met het weekend krijgen we wisselvallig weer met alle dagen buien. Deze kunnen gepaard gaan met korrelhagel en mogelijks wat natte sneeuw tijdens de hevigste buien. De temperatuur schommelt de ganse periode rond de 5 graden en ’s nachts en de vroege ochtend komt het vriespunt in zicht. Het wordt dus dagelijks opletten voor gladde plekken bij het opkomen van de zon.

Daarna zou er een drogere periode aanbreken die kan aanhouden tot het midden van de maand. De temperatuur gaat enkele dagen schommelen rond de 5 graden om naar het einde van periode een paar graden te verliezen. De kans op nachtvorst groeit verder aan.

De winter komt dichterbij op de loer te liggen.

Een rustige en veilige maandag gewenst.

Categorieën

Archieven