Radio ZRO

Zomers met zon en wolken

Vandaag, donderdag 04 augustus, nemen we tijdelijk afscheid van het tropische weer. De dag start met veel lage bewolking en is het sterk nevelig, doch de zon zal snel de lage bewolking en de nevel opruimen. De rest van de dag gaat de zon echter gehinderd worden door velden wolkensluiers of hoge bewolking. De kans op een regenbui is te verwaarlozen. De temperatuur loopt op naar 26 graden om vanaf de late namiddag snel te dalen naar 20 graden. Normaal hebben we vandaar recht op 24,5 graden. De westelijke wind neemt toe naar matig en ruimt naar het noordwesten.

Vorig jaar werd het na een nacht 9,6 graden overdag 22,2 graden en viel er liefst 18,7 mm regen.

Komende nacht is er nog vrij veel bewolking en daalt de temperatuur bij weinig wind naar 15 graden.

Morgen gaan zon en wolken elkaar aflossen en is er voor de middag een heel kleine kans op een bui. Na de middag wordt het droog. Bij een matige noordwestelijke wind haalt de temperatuur slechts 22 graden.

Het weekend gaat vrij zonnig verlopen al zullen er in de loop van de dag enkele onschuldige stapelwolken de zon tijdelijk hinderen. De temperatuur schommelt rond de 23 graden.

De weerkaarten van afgelopen nacht laten geen weersomslag meer zien voor donderdag 18 augustus. Het kurkdroge weer zet zich gewoon verder en de temperatuur blijft zomers tot bijna tropisch. Maandag en dinsdag mogen we ons aan 27 graden verwachten en stijgt daarna de temperatuur tot na volgend weekend naar 29 graden. De kans op tropisch weer neemt dus terug toe. Naar het midden van de maand daalt de temperatuur naar 25 graden en wordt een warmteonweder mogelijk.

Voor de zonnekloppers onder ons kan de zomer niet meer stuk maar voor de natuur en de landbouw wordt het nog erger dan het nu al is.

Geniet van een rustige donderdag en vergeet niet veel water te drinken bij dit warme weer.

Categorieën

Archieven