Radio ZRO

Zon voor de middag – regen en onweer na de middag.

Vandaag, dinsdag 14 september, krijgen we een dag met twee gezichten. In de voormiddag komt de zon het meest aan bod. In de namiddag gaat de bewolking toenemen. In de late namiddag wordt de bewolking dik genoeg om buien te ontwikkelen. Deze buien kunnen gepaard gaan met onweer en kunnen veel neerslag achter laten. De temperatuur stijgt naar 23 graden om lichtjes te dalen in de buien. De wind is eerst zwak tot matig uit het oosten tot het zuidoosten en draait in de namiddag verder naar het zuiden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 8,7 graden overdag zomers warm met 29,9 graden en bleef het droog.

Komende nacht blijft de ganse nacht de kans op een onweerachtige bui bestaan. De temperatuur daalt slechts naar 15 graden bij een zwakke zuidwestelijke wind.

Woensdag start grijs doch in de loop van de namiddag komen er opklaringen opzetten van uit het westen. Met 21 graden en een matige noordwestelijke wind moeten we tevreden zijn.

Donderdag tot en met zaterdag worden droge dagen met een temperatuur van gemiddeld 21 graden.

Zondag en maandag wordt een bui mogelijk bij 20 graden.

Volgens de laatste weermodellen zou dan een droge periode aanbreken. De wind zou naar het noordoosten ruimen en de temperatuur zou dalen naar ongeveer 17 graden. In de nachten zou langzaam de kans op lichte vorst aan de grond stijgen.

Een gezellige en veilige dinsdag gewenst.

Categorieën

Archieven